بنیان گذار برند آدیداس به سال ۱۹۲۴ برمیگردد که آدیداسلر (Adi Dassler)، بنیانگذار برند آدیداس، اولین کفشهای ورزشی را در کارگاه خود در آلمان تولید کرد. او با تمرکز بر راحتی، عملکرد و طراحی منحصر به فرد، به سرعت موفق به جلب توجه ورزشکاران شد.در دهههای بعد، آدیداسلر توانست با افتخارات جهانی خود، جایگاهی بینظیر در صنعت ورزشی به دست آورد. از همکاریهای موفق با ورزشکاران مشهور گرفته تا حضور در رخدادهای ورزشی بزرگ، آدیداس به سرعت به یکی از معتبرترین برندهای جهانی تبدیل شد.برند آدیداس نه تنها در زمینه کفش ورزشی، بلکه در تولید لباسهای ورزشی، تجهیزات و اکسسوریهای ورزشی همواره نوآوری و کیفیت را در اولویت خود قرار داده است. امروزه، آدیداس به عنوان یک نماد اسپرت و استایل شناخته میشود و همچنان در راستای ارائه محصولاتی با تکنولوژیهای برتر و طراحیهای جذاب حرکت میکند.همراه با پیشرفتهای فناوری و تغییرات در تقاضای بازار، آدیداس به عنوان یکی از پیشوایان صنعت ورزشی به دنبال ارائه راهکارهای نوین برای ورزشکاران و علاقهمندان به ورزش است. به همین دلیل، این برند تاریخچهای چشمگیر از موفقیت و تأثیر در دنیای ورزش دارد.
برادران داسلر
آدولف داسلر (به آلمانی: Adolf Dassler) (زادهٔ ۳ نوامبر ۱۹۰۰ – درگذشتهٔ ۶ سپتامبر ۱۹۷۸) طراح کفش و کارآفرین آلمانی بود، که در سال ۱۹۲۴ شرکت آدیداس را با مشارکت برادر بزرگترش، رودولف داسلر، تأسیس کرد. این شرکت در ابتدا تحت نام «کارخانهٔ کفش برادران داسلر» فعالیت خود را آغاز نمود.
در سال ۱۹۴۸، پس از بروز مشکل میان برادران داسلر، رودولف از شرکت جدا شد و شرکت پوما را تأسیس کرد. در پی جدایی او، آدولف نیز نام شرکت را به «آدیداس» تغییر داد. واژهٔ آدیداس، از نام مستعار آدولف (آدی) و ابتدای نام خانوادگی وی (داسلر: داس (یعنی آدی+داس)) گرفته شدهاست.
آدولف داسلر در سال ۱۹۷۸ در هرتسوگنآوراخ، آلمان غربی درگذشت و پس از او، پسرش هورست داسلر مدیریت شرکت آدیداس را در دست گرفت. در ۱۹۸۷ هورست داسلر نیز درگذشت، ولی شرکت آدیداس همچنان در کنترل خانوادهٔ داسلر قرار داشت، تا اینکه در سال ۱۹۹۵ سهام این شرکت، بهصورت عمومی، واگذار گردید.
کریستفر فون وایلم داسلر یک کارگر تولیدی کفش در هرتسوگنآوراخ در ۲۰ کیلومتری شهر نورنبرگ بود. پائولین همسر کریستفر نیز یک لباسشویی در شهر باواریان را اداره میکرد. رودولف «رودی» داسلر نیز پس از پایان مدرسه به پدرش در کارخانه تولید کفش پیوست. وی پس از بازگشت از جنگ جهانی اول مدیر یک شرکت تولید چینی شد و سپس توانست وارد بازار عمده چرم در شهر نورنبرگ شود.
آدولف داسلر نیز پس از بازگشت از جنگ جهانی اول تولیدی کفشهای ورزشی خود را در لباسشویی مادرش در هرتسوگنآوراخ را راه اندازی کرد. در ژوئیه ۱۹۲۴، رودولف به هرتسوگن آوراخ بازگشت تا در کنار برادرش کارخانه تولیدی کفش برادران داسلر را تأسیس کند. آنها این سرمایهگذاری را در لباسشویی مادر خود آغاز کردند.اما در آن زمان برق در شهر آنها قطعیهای متناوب داشت و این دو برادر مجبور بودند از پدالهای تولید برق چیزی شبیه به تولید برق با دوچرخه روی آورند تا بتوانند تولید در کارخانه کوچکشان را ادامه دهند.
در المپیک تابستانی ۱۹۳۶، آدولف داسلر، با یک ساک پر از کفشهای ورزشی به دهکده المپیک رفت تا بتواند جسی اونز قهرمان المپیک آمریکایی-آفریقایی را متقاعد کند از محصولات آنها استفاده کند. این نخستین مورد از اسپانسری یک آمریکایی آفریقاییتبار در مسابقات المپیک بهشمار میرود. در آن مسابقات اونز توانست ۴ مدال طلا به دست بیاورد. وی این قهرمانی را مرهون کفشهای برادران داسلر میدانست و این مسئله باعث شد که در مدت زمان بسیار کوتاهی شهرت برادران داسلر جهانی شود. پس از این واقعه بود که برادران داسلر از سراسر جهان نامههایی مبنی بر تقاضا برای بهکارگیری کفشهای آنها توسط ورزشکاران دریافت کردند. کار آنها در مدت کوتاهی گرفت و تا پیش از جنگ جهانی دوم این دو برادر سالانه بیش از ۲۰۰ هزار جفت کفش به فروش میرساندند.
دفتر مرکزی آدیداس
اسپادریل مردانه مشکی آدیداس اورجینال | TYCQKEZZYN169640758604392
اسنیکر زنانه بژ آدیداس اورجینال | 18218528
رقابت با پوما
پوما و آدیداس پس از جدایی از یکدیگر وارد رقابت شدیدی شدند.این مسئله باعث شد شهر هرتسوگنآوراخ بهطور غیررسمی به دو بخش تبدیل شود و به شهر گردن خم (به انگلیسی: the town of bent necks) شهرت یابد. دلیل آن این بود که مردم شهر همیشه به این دقت میکردند که خارجیها چه کفشی به پا دارند. این اتفاق به حدی گسترده شد که دو باشگاه فوتبال شهر نیز از هم جدا شدند، «ای وی هرتسوگنآوراخ» از کفشهای آدیداس استفاده میکرد و ۱ اف. سی هرتسوگنآوراخ از کفشهای رادولف حمایت میکرد.زمانی هم که هندیمن به عنوان خانه رادولف معرفی شد، افراد به عمد از کفشهای آدیداس استفاده میکردند تا این که رادولف اعلام کرد هر کسی میتواند یک جفت کفش مجانی پوما داشته باشد. دو برادر با این که در یک حوزه فعالیت داشتند، هیچگاه به یکدیگر نپیوستند و دائم در تلاش بودند فاصله موجود را افزایش دهند و تا حد امکان از هم فاصله داشته باشند.
در سال ۱۹۴۸ و در نخستین مسابقه فوتبال تیم ملی آلمان غربی پس از جنگ جهانی دوم، اکثر بازیکنان این تیم کفشهای پوما به پا داشتند. از آن جمله میتوان به هربرت بوردنسکی، بهترین گل زن آلمان غربی پس از جنگ جهانی اشاره کرد. چهار سال بعد، در المپیک تابستانه ۱۹۵۲ هلسینکی فنلاند، جوزی بارتل قهرمان دو ۱۵۰۰ متر لوگزامورگ، نخستین مدال طلا با کفشهای پوما را به نام خود ثبت کرد و نخستین افتخار جهانی پوما بهشمار رفت.
در المپیک تابستانی ۱۹۶۰، پوما با پرداخت پول به آرمین هری دونده دو سرعت ۱۰۰ متر آلمان، از وی خواست که کفشهای پوما را در مسابقات بپوشد. پیش از این هری با آدیداس وارد قرارداد شده بود، اما پس از این پیشنهاد از آدولف تقاضای پول کرد که این پیشنهاد رد شد. این ورزشکار آلمانی در حالی که کفشهای پوما به پا داشت قهرمان مسابقات شد و مدال طلا بدست آورد. اما در مراسم پایانی با کفشهای آدیداس حاضر شد که باعث شد هر دو برادر داسلر این این موضوع شوکه شوند. هری به این قصد و امید از هر دو برند استفاده کرد تا شاید بتواند از دو برادر پول بگیرد، اما این مسئله باعث عصبانیت شدید آدولف شد و آدیداس مسابقات المپیک را تحریم کرد.